Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

CO2 brandblussers

Bescherm uw kostbare elektronica met een CO2 blusser: geen residu, geen schade, pure veiligheid. Ideaal voor serverruimtes, laboratoria en kantoren waar schoon blussen essentieel is.

3 Producten
Toon:
Toon 1 - 3 van 3
CO2 brandblussers

Wat is een CO2 blusser?

Een CO2 blusser is een type brandblusser gevuld met koolstofdioxide (CO2) gas. Het CO2 gas verdringt de zuurstof, waardoor het vuur verstikt wordt. Hierdoor wordt de chemische reactie in het vuur onderbroken en dooft het. Deze brandblussers zijn uitermate geschikt voor brandklasse B (brandbare vloeistoffen). CO2 blussers laten geen residu achter en veroorzaken geen nevenschade aan apparatuur of elektronische componenten.

Wanneer heb ik een CO2 brandblusser nodig?

CO2 blussers zijn de beste keuze voor locaties met veel elektronische apparatuur, zoals serverruimtes, laboratoria en kantoren met kostbare elektronica. Deze blussers worden aanbevolen op locaties waar kostbare elektronische apparatuur aanwezig is, omdat het blussen met CO2 geen schade veroorzaakt aan de apparaten. Daarom zijn CO2 blussers een essentiële aanvulling op brandveiligheid in ruimtes waar elektronica een rol speelt.

Voordelen van een CO2 blusser

Een van de belangrijkste voordelen van CO2 blussers is hun schone blusmiddel. Het CO2 gas laat geen residu achter, waardoor er geen opruimwerkzaamheden nodig zijn na het blussen. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor gevoelige omgevingen waar schade aan apparatuur moet worden voorkomen. Bovendien verstikt CO2 het vuur snel, waardoor het effectief wordt gedoofd.

Hoe werkt een CO2 blusser?

Het gebruik van een CO2 blusser is eenvoudig. Benader de brand laag en houd ongeveer 1 meter afstand van de brandhaard met de bluskoker in de hand. Richt de bluskoker op de onderkant van de vlammen en maak een vloeiende beweging van links naar rechts en weer terug. Deze methode zorgt ervoor dat het blusmiddel gelijkmatig wordt verspreid en het vuur effectief wordt gedoofd. Let wel op: doordat een CO2 blusser alle zuurstof verdrijft is het levensgevaarlijk om een CO2 blusser te gebruiken in kleine ruimtes waarin mensen aanwezig zijn. Daarom adviseren we onze klanten om passende voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van CO2 blussers en om in noodsituaties de nodige evacuatieprocedures te volgen.

Wat is een CO2 blusser en hoe werkt het?

Een CO2 blusser, gevuld met koolstofdioxide, verstikt vuur door de zuurstof te verdringen. Deze methode onderbreekt de chemische reactie van het vuur, waardoor het snel dooft. CO2 blussers zijn vooral effectief tegen brandklasse B (brandbare vloeistoffen) en ideaal voor elektronica omdat ze geen residu achterlaten. Meer over de plussen en minnen van dit type brandblusser leest u in het uitvoerige blog over de CO2 blusser  

Waarom is een CO2 blusser de beste keuze voor elektronische apparatuur?

CO2 blussers laten geen residu achter, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met waardevolle elektronische apparaten zoals serverruimtes en laboratoria. Het gebruik van CO2 als blusmiddel zorgt ervoor dat er geen schade of nevenschade aan de apparatuur optreedt tijdens het blussen.

Zijn CO2 blussers veilig in gebruik?

CO2 blussers zijn veilig en effectief voor het blussen van bepaalde soorten branden, maar het is belangrijk om ze niet te gebruiken in kleine, afgesloten ruimtes met mensen vanwege het risico op zuurstofverdringing. Voor optimale veiligheid, volg de juiste gebruiksrichtlijnen en zorg voor goede ventilatie tijdens het gebruik van een CO2 blusser.

Type
Temperatuur
Brandklasse
Blusstof
Inhoud
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!