Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Brandblussers

Bij Brandpreventie.be vind je een uitgebreid en hoogwaardig assortiment brandblussers voor elk type brand. Ontdek ons ruime aanbod!

68 Producten
Toon:
Schuimblusser 6 Liter - Basic
-37%
 
Schuimblusser 6 Liter - Basic
Schuimblusser 6 liter 2-pack
-7%
 
Schuimblusser 6 liter 2-pack
Schuimblusser 2 Liter
-26%
 
Schuimblusser 2 Liter
Schuimblusser 2 liter ABF
-25%
 
Schuimblusser 2 liter ABF
Schuimblusser 6 liter fluorvrij BENOR
-5%
 
Schuimblusser 6 liter fluorvrij BENOR
Schuimblusser 6 liter ABF vorstvrij
-20%
 
Schuimblusser 6 liter ABF vorstvrij
Schuimblusser 6 Liter Ecogroen
-40%
 
Schuimblusser 6 Liter Ecogroen
Schuimblusser 6 liter ABF vetbrand
-25%
 
Schuimblusser 6 liter ABF vetbrand
Schuimblusser 9 liter
-29%
 
Schuimblusser 9 liter
Schuimblusser 9 liter vorstvrij
-8%
 
Schuimblusser 9 liter vorstvrij
Toon 1 - 12 van 68
Brandblussers

Brandblussers met het BENOR keurmerk

Bij Brandpreventie.be hechten we veel waarde aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. Daarom bieden we brandblussers aan met het BENOR keurmerk. Het BENOR keurmerk staat voor Belgische Norm en toont aan dat onze brandblussers voldoen aan strenge normen en uitgebreide testprocedures. ​​Om het BENOR-keurmerk te verkrijgen, ondergaan onze fabrikanten regelmatig strenge interne en externe controles. Dit garandeert de hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid van onze BENOR brandblussers.

Welk type brandblusser heb ik nodig?

Bij Brandpreventie.be begrijpen we dat de keuze van de juiste brandblusser essentieel is om snel en effectief te kunnen handelen bij een brand. Daarom bieden we een divers assortiment aan brandblussers aan die geschikt zijn voor verschillende situaties. Lees verder om te ontdekken welke brandblusser het beste past bij uw situatie.

Brandblussers voor verschillende brandklassen

Er zijn vijf belangrijke brandklassen, namelijk A, B, C, D en F. Elke brandklasse vereist een specifiek type brandblusser om het vuur effectief te bestrijden. Wat werkt voor een vaste stoffen brand, zoals hout en papier, is mogelijk niet geschikt voor brandbare vloeistoffen zoals olie en benzine. Daarom is het essentieel dat u begrijpt welke brandklassen van toepassing zijn op uw specifieke situatie.

 • Brandklasse A: branden met vaste stoffen.
 • Brandklasse B: branden met vloeistoffen.
 • Brandklasse C: branden met gassen.
 • Brandklasse D: branden met metalen.
 • Brandklasse F: branden met vetten en oliën.

Om het voor u makkelijker te maken, staat hieronder een overzicht van de verschillende brandklassen en de bijbehorende blusmiddelen.

Brandklassen en blusmiddelen - overzicht

Download button Download hier de brandklassen en blusmiddelen pdf

Schuimblussers

In de meeste binnenlocaties, zoals woningen, kantoorpanden en productieruimtes, zijn schuimblussers de meest geschikte keuze. Deze brandblussers kunnen verschillende brandklassen bestrijden en zijn effectief bij het blussen van vaste stoffen (brandklasse A) en vloeistoffen (brandklasse B). Ook zorgen deze blussers voor minimale nevenschade aan uw eigendommen. 

Poederblussers

Op een buitenterrein waar vorstbestendigheid essentieel is, zijn poederblussers de ideale optie voor brandveiligheid. Poederblussers zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende brandklassen (brandklasse A, B en C), maar houd er rekening mee dat ze bij gebruik nevenschade kunnen veroorzaken aan elektronische apparatuur en gevoelige materialen.

CO2 Blussers

In locaties waar veel elektronische apparaten aanwezig zijn, zoals serverruimtes, laboratoria en kantoren met kostbare elektronica, raden wij CO2 blussers aan. Deze brandblussers laten geen residu achter en zijn daarom geschikt voor het blussen van branden waarbij nevenschade aan elektronica moet worden voorkomen.

Vetblussers

Voor het blussen van vet- en oliebranden (brandklasse F) in bijvoorbeeld keukens bieden wij speciale vetblussers aan. Deze zijn ontworpen om op een veilige en doeltreffende manier vetbranden te bestrijden en te voorkomen dat het vuur zich verspreidt.

Sprayblussers

Voor thuisgebruik of in de auto zijn onze compacte sprayblussers de perfecte keuze. Deze kleine maar krachtige brandblussers zijn eenvoudig te hanteren en geschikt voor het blussen van beginnende branden in een vroeg stadium.

Kies de juiste brandblusser voor uw specifieke situatie

Op basis van jouw brandrisico's en de brandklassen die van toepassing zijn, kunt u het ideale type brandblusser selecteren. Elk type brandblusser beschikt over een specifiek blusmiddel en is geschikt voor specifieke brandklassen. Bij Brandpreventie.be begrijpen we dat het kiezen van het juiste type brandblusser essentieel is om doeltreffend te kunnen optreden bij brand. Bekijk nog eens bovenstaand tabelletje, of neem contact op met onze deskundige adviseurs: zij staan klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze. Neem vandaag nog contact met ons op en verzeker uzelf van de juiste brandblusser voor uw unieke situatie. Uw brandveiligheid is onze prioriteit!

Brandblussers: verplicht voor ieder voertuig in België

In België is het verplicht om in ieder voertuig een brandblusser te hebben. De keuze voor de juiste brandblusser voor uw voertuig hangt af van de massa van het voertuig. De indeling is als volgt:

 • Voertuigen met een massa van minder dan 3,5 ton (zoals personenwagens en kleine bestelwagens) moeten zijn uitgerust met een brandblusser van 1kg met het BENOR keurmerk.
 • Voertuigen met een massa tussen 3,5 ton en 7,5 ton moeten een BENOR brandblusser van 2kg aan boord hebben.
 • Voertuigen met een massa van meer dan 7,5 ton moeten een brandblusser van 3kg met het BENOR keurmerk hebben.

Het hebben van een geschikte brandblusser in uw auto is van cruciaal belang om snel te kunnen reageren in geval van brand en om de veiligheid van u en uw passagiers te waarborgen. Bij Brandpreventie.be bieden we gecertificeerde brandblussers die voldoen aan de wettelijke vereisten. Investeer in een hoogwaardige brandblusser voor uw voertuig en zorg voor een veilige en zorgeloze rijervaring zonder boetes.

Wat is het BENOR keurmerk en waarom is het belangrijk voor brandblussers?

Het BENOR keurmerk staat voor de Belgische Norm en garandeert dat een product voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Brandblussers met dit keurmerk, zoals die aangeboden door Brandpreventie.be, ondergaan uitgebreide testprocedures en regelmatige controles, waardoor ze een hoge betrouwbaarheid bieden in geval van brand. Dit keurmerk helpt gebruikers vertrouwen te hebben in hun keuze voor een veilig en effectief brandbestrijdingsmiddel.

Hoe kies ik de juiste brandblusser voor mijn situatie?

Het kiezen van de juiste brandblusser hangt af van de specifieke brandklassen die relevant zijn voor uw omgeving. Brandpreventie.be biedt een verscheidenheid aan brandblussers voor verschillende brandklassen:

 

 • Brandklasse A: branden met vaste stoffen zoals hout en papier.
 • Brandklasse B: branden met vloeistoffen zoals olie en benzine.
 • Brandklasse C: branden met gassen.
 • Brandklasse D: branden met metalen.
 • Brandklasse F: vet- en oliebranden.

De keuze van uw brandblusser moet gebaseerd zijn op deze klassen om effectief en snel te kunnen handelen bij een brand.

Is het verplicht om een brandblusser in mijn voertuig te hebben in België?

Ja, in België is het wettelijk verplicht om in elk voertuig een brandblusser te hebben. De specificaties van de vereiste brandblusser hangen af van de massa van het voertuig:

 

 • Voertuigen met een massa minder dan 3,5 ton moeten uitgerust zijn met een 1kg brandblusser met het BENOR keurmerk.
 • Voertuigen met een massa tussen 3,5 en 7,5 ton vereisen een 2kg brandblusser met het BENOR keurmerk.
 • Voertuigen met een massa van meer dan 7,5 ton moeten een 3kg brandblusser met het BENOR keurmerk aan boord hebben. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid in het verkeer te verhogen en snelle reactie op branden mogelijk te maken.

Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid in het verkeer te verhogen en snelle reactie op branden mogelijk te maken.

Type
 • Bekijk meer
Temperatuur
Brandklasse
Blusstof
Inhoud
 • Bekijk meer
Inhoud schuim
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!