Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Vet schuimblusser

Ontdek de voordelen van onze vetblussers, ideaal voor keukens en horeca. Geschikt voor brandklassen A, B en F. Veilig, effectief en veelzijdig. Bestel snel!

8 Producten
Toon:
Toon 1 - 8 van 8
Vet schuimblusser

Wat is een vetblusser?

Een vetblusser is een brandblusser specifiek ontworpen voor het blussen van brandklasse F, oftewel branden met grote hoeveelheden vetten en oliën. Vetblussers bevatten een speciaal blusmiddel dat de vlammen dooft en de temperatuur verlaagt om de brandveiligheid te waarborgen. De vetbrandblusser is een speciale variant van de schuimblusser, waarbij het schuim in de blusser een afsluitende laag vormt op het brandende vet. Dat betekent dat de vetblussers naast het blussen van branden uit brandklasse F, ook geschikt zijn voor het blussen van branden uit de brandklassen A (vaste stoffen) en B (vloeistoffen).

Wanneer heb ik een vetblusser nodig?

Een vetblusser is essentieel op plekken waar met vetten en oliën wordt gekookt, zoals keukens en horecagelegenheden. In geval van een vetbrand, veroorzaakt door oververhitte olie of vet, kan een gewone brandblusser het vuur juist verder verspreiden. Vetblussers zijn ontworpen om veilig te blussen zonder de brandende olie te verspreiden en te voorkomen dat de brand zich uitbreidt.

Voordelen van een vetblusser

Het grootste voordeel van een vetblusser is de gespecialiseerde werking voor vetbranden. Ze zijn uitermate effectief bij het doven van olie- en vetbranden en voorkomen dat de brand zich verder verspreidt. Voor horecabedrijven en professionele keukens zijn vetblussers een onmisbare aanvulling op de brandveiligheidsmaatregelen.

Hoe werkt een vetblusser?

Vetblussers werken door een speciaal blusmiddel te verspreiden dat de vlammen verstikt en de temperatuur verlaagt, waardoor de brand wordt gedoofd. Bij het gebruik van een vetblusser is het essentieel om de blusser op de juiste afstand van de brandhaard te richten en een gelijkmatige beweging te maken om het blusmiddel effectief te verspreiden.

Let op: Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het juiste gebruik van brandblussers en volg de richtlijnen voor brandveiligheid in jouw omgeving.

Wat is een vetblusser en waarom is het speciaal geschikt voor vetbranden?

Een vetblusser is een type brandblusser dat speciaal is ontworpen voor het blussen van branden in brandklasse F, die voornamelijk bestaan uit branden met grote hoeveelheden vetten en oliën. Deze blussers gebruiken een speciaal blusmiddel dat snel de vlammen dooft en de temperatuur verlaagt door een afsluitende laag over het brandende vet te vormen, waardoor herontsteking wordt voorkomen.

Wanneer is het essentieel om een vetblusser te gebruiken?

Een vetblusser is essentieel in omgevingen waar vetten en oliën worden verhit, zoals in professionele keukens en horecagelegenheden. Gewone brandblussers kunnen in geval van een vetbrand het vuur juist verergeren door de brandende olie te verspreiden, terwijl een vetblusser specifiek is ontworpen om dit type brand veilig en effectief te doven zonder verdere risico's.

Hoe gebruik je een vetblusser veilig en effectief?

Om een vetblusser veilig en effectief te gebruiken, richt je de blusser vanaf een veilige afstand op de brandhaard. Het is cruciaal om een gestage, gelijkmatige beweging te gebruiken bij het verspreiden van het blusmiddel om ervoor te zorgen dat de hele brandende oppervlakte bedekt wordt. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de werking van de blusser voordat er een noodsituatie optreedt, en volg altijd de veiligheidsrichtlijnen die specifiek zijn voor je omgeving.

Type
Temperatuur
Brandklasse
Blusstof
Inhoud schuim
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!