Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Hoofdbescherming Brandpreventie.be

Zorg voor optimale veiligheid met onze bouwhelmen en veiligheidspetten. Kies de juiste hoofdbescherming voor uw sector en verhoog uw veiligheid vandaag nog. Bekijk ons aanbod nu!

53 Producten
Toon:
Toon 1 - 12 van 53
Hoofdbescherming Brandpreventie.be

Hoofdbescherming is essentieel in veel beroepen en sectoren. Al bij een geringe of kleine kans op hoofdschade, is het dragen van hoofdbescherming noodzakelijk omdat juist het hoofd kwetsbaar is. Het is ronduit gevaarlijk om zonder adequate bescherming te werken. Bij ons kunt u kiezen tussen helmen en petten, afhankelijk van de behoefte.

Belang van hoofdbescherming

Goede bescherming tijdens het werk is niet alleen essentieel, maar vaak ook verplicht. Veel aandacht gaat uit naar hoofdbescherming, en terecht. Je hoofd is een van de meest kwetsbare delen van het lichaam, en letsel kan ernstige gevolgen hebben. Om het risico op hoofdletsel te minimaliseren, draagt u hoofdbescherming. Hoewel zelfs de beste hoofdbescherming een ongeluk niet volledig kan voorkomen, is het duidelijk dat goede hoofdbescherming levens kan redden.

 

Verschillende vormen van hoofdbescherming

Er zijn diverse vormen van hoofdbescherming beschikbaar, waaronder bouwhelmen en veiligheidspetten. Bouwhelmen bieden een veel hogere mate van bescherming dan standaard veiligheidshelmen en zijn verplicht op bouwterreinen. Veiligheidspetten, vaak stootpetten genoemd, bieden bescherming tegen lichte impact en zijn ideaal voor beroepen zoals loodgieters of beveiligers. Daarnaast zijn er high visibility veiligheidspetten die zorgen voor optimale zichtbaarheid en veiligheid, vooral op drukke of slecht verlichte locaties.

 

Waarom een bouwhelm als hoofdbescherming?

We kiezen ervoor om bouwhelmen aan te bieden omdat je hiermee altijd verzekerd bent van optimale bescherming. Bouwhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die de functie van de drager aangeven, zoals wit voor leidinggevenden en rood voor brandweerlieden, wat bijdraagt aan veiligheid en herkenbaarheid op de werkplek.

 

De diverse soorten bouwhelmen

Er zijn diverse soorten bouwhelmen beschikbaar. Elke bouwhelm die wij aanbieden biedt uitstekende bescherming en voldoet aan hoge standaarden. Eenvoudige bouwhelmen geven je de basis hoofdbescherming die je nodig hebt. Meer geavanceerde modellen bieden extra bescherming omdat ze voldoen aan strengere eisen, zijn uitgerust met verstelbare banden voor beter draagcomfort, of hebben zelfs ingebouwde gehoorbescherming.

Let ook op de kleur wanneer je een bouwhelm koopt. Wist je dat de kleur van de helm iets zegt over de functie van de drager? Bijvoorbeeld, witte helmen zijn voor leidinggevenden, blauwe voor technisch personeel, rode exclusief voor brandweerlieden, groene voor veiligheidspersoneel, bruine voor professionals die werken met hete, gevaarlijke stoffen en grijze voor bezoekers. Een bouwhelm biedt dus niet alleen bescherming, maar de kleur draagt ook bij aan de veiligheid doordat de functie van de drager van een afstand herkenbaar is. Zo kan iedereen op de bouwplaats elkaar makkelijk herkennen en weet men direct bij wie men moet zijn voor specifieke vragen.

 

Veiligheidspetten

Een andere vorm van hoofdbescherming zijn de veiligheidspetten. "Veiligheidspet" kan soms misleidend zijn omdat het ook kan verwijzen naar een high visibility pet die licht reflecteert. Over het algemeen is een veiligheidspet echter een stootpet. Deze petten zijn ideaal wanneer een bouwhelm niet verplicht is, maar er toch bescherming nodig is. De pet heeft een verstevigde bovenkant die beschermt tegen lichte impacts. Zie een veiligheidspet dus niet als een vervanging van een bouwhelm; ze zijn bedoeld om te beschermen tegen lichte stoten, zoals die vaak voorkomen bij loodgieters of andere professionals die werken in beperkte ruimtes of met scherpe voorwerpen.

We bieden ook high visibility veiligheidspetten, die zorgen voor optimale zichtbaarheid en extra veiligheid, vooral op drukke locaties of plaatsen met slechte zichtbaarheid zoals voor wegwerkers. Zo'n opvallende pet zorgt voor extra veiligheid en herkenbaarheid. Je vindt altijd een geschikte pet in onze webshop. Voor meer informatie over al onze hoofdbeschermingsartikelen kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Wat is het verschil tussen een bouwhelm en een veiligheidshelm?

Een bouwhelm biedt een hogere mate van bescherming dan een reguliere veiligheidshelm en is verplicht op bouwterreinen. Veiligheidshelmen zijn geschikt voor minder risicovolle omgevingen waar geen zware bescherming vereist is.

Wanneer moet je een veiligheidspet dragen?

Een veiligheidspet, of stootpet, is ideaal wanneer er geen bouwhelm verplicht is, maar er nog steeds een risico bestaat op lichte impacts, zoals stoten. Ze worden vaak gebruikt door professionals die werken in krappe ruimtes of met de mogelijkheid van lichte hoofdstoten.

Hoe kies je de juiste hoofdbescherming?

Kies hoofdbescherming op basis van de risico's in je werkomgeving. Voor zware impact en gevaarlijke situaties is een bouwhelm noodzakelijk, terwijl voor algemene veiligheid en zichtbaarheid een high visibility veiligheidspet of stootpet kan volstaan.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!