Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Veiligheidshesjes op Brandpreventie.be

Veiligheidshesjes zijn cruciaal voor zichtbaarheid in diverse situaties. Deze hesjes in felle kleuren met reflecterende banen zorgen ervoor dat u altijd goed opvalt, of u nu in het donker werkt of onderweg bent. Er zijn verschillende soorten beschikbaar

163 Producten
Toon:
Toon 1 - 12 van 163
Veiligheidshesjes op Brandpreventie.be

Veiligheidshesjes zijn onmisbaar voor zichtbaarheid in diverse situaties. Deze hesjes in felle kleuren met reflecterende banen zorgen ervoor dat u altijd goed opvalt, of u nu in het donker werkt of onderweg bent. Er zijn veel verschillende soorten veiligheidshesjes beschikbaar, afgestemd op specifieke behoeften en beroepen.

Lichtgevend in het donker

Wanneer het weer somber is, schemert of donker wordt, is het dragen van een veiligheidshesje essentieel voor voldoende zichtbaarheid. Reflecterende banen zorgen ervoor dat licht wordt weerkaatst, waardoor u goed zichtbaar bent voor anderen. Dit is vooral belangrijk voor hardlopers, wandelaars en mensen die ‘s avonds of bij slechte lichtomstandigheden buiten werken. Het is verstandig voor uw eigen veiligheid bij pech of ongevallen.

Veilig werken

Veiligheid op het werk is cruciaal, en een veiligheidshesje draagt bij aan zowel zichtbaarheid als duidelijkheid. Verschillende kleuren hesjes helpen bij het onderscheiden van rollen en verantwoordelijkheden.

Oranje veiligheidshesje 

Zo is bijvoorbeeld de kleur oranje al sinds 2019 bedoeld voor medewerkers aan het spoor en aan de weg. Dat is eigenlijk in heel Europa zo, dus dat maakt het gebruik van deze kleur heel logisch. Dan herkennen ook de toeristen deze medewerkers aan hun hesje. Naast de spoorwegmedewerkers en wegwerkers is ook op de bouw het oranje hesje in 2019 de standaardkleur geworden voor werknemers. 

Geel veiligheidshesje

Voor leidinggevenden op de bouw is er het gele hesje. Zij moeten ook zorgen voor de veiligheid van de andere medewerkers op de bouw. Doordat zij een andere kleur hesje dragen zijn degenen die de leiding hebben goed te herkennen. 

Andere kleuren

Veiligheidshesjes zijn ook verkrijgbaar in groen en blauw. Deze kleuren kunnen nuttig zijn voor het onderscheiden van groepen, bijvoorbeeld bij evenementen of in teamomgevingen.

RWS hesjes

Speciaal voor het werk aan de weg en het spoor zijn oranje RWS hesjes beschikbaar. Deze veiligheidshesjes voldoen aan de door Rijkswaterstaat gestelde vereisten. Toch zijn er meer kleuren RWS hesjes. Voor hulpverleners zijn er de BHV hesjes en voor personeel in de beveiliging zijn er hesjes met de opdruk ‘beveiliger’. 

BHV hesjes en veiligheidshesjes bedrukt

Voor een bedrijfshulpverlener (of BHV’er) is het van belang om goed op te vallen. Deze persoon geeft aanwijzingen en verleent hulp als dat nodig is. Voor hen zijn er speciale bedrukte veiligheidshesjes. Niet verplicht in een bepaalde kleur, want door de opdruk is het sowieso duidelijk met wie je te maken heeft. Er is keuze tussen de opdruk BHV, Ploegleider BHV of Hoofd BHV. 

Val op in de menigte

Zijn er veel mensen bij elkaar en bent je verantwoordelijk voor de veiligheid? Zorg er dan voor dat je en jouw collega hulpverleners en/of beveiligers opvallen. Op een evenement of een festival is het vaak erg druk en loopt iedereen door elkaar. Door het dragen van veiligheidshesjes (liefst met opdruk) in verschillende kleuren, zie je elkaar goed en val je op tussen de bezoekers. 

Stuur jouw kind veilig de straat op 

Je ziet ze vast wel eens rijden: een hele rits fietsertjes met gele hesjes aan. De kans is groot dat deze kinderen op de fiets op weg zijn van school naar het zwembad of op de terugweg. Gelukkig zijn de veiligheidshesjes ook te koop in kindermaten. 

Kinderen zijn nog kwetsbaarder dan volwassen mensen. Als een kind een veiligheidshesje aan heeft, valt het goed op in het verkeer voor de andere weggebruikers. Die zijn dan extra voorzichtig.  Scholen en bedrijven in de kinderopvang maken er dan ook graag gebruik van. 

Veiligheidshesjes met rits

Voor extra comfort zijn er veiligheidshesjes met rits, voorzien van zakken voor je walkietalkie, mobiele telefoon, pennen en sleutels.

 

Waarom is het belangrijk om een veiligheidshesje te dragen?

Een veiligheidshesje zorgt voor betere zichtbaarheid, vooral bij slechte lichtomstandigheden of in gevaarlijke werkomgevingen. Reflecterende banen weerkaatsen licht, waardoor je goed zichtbaar bent voor anderen, wat je veiligheid aanzienlijk verhoogt.

Welke kleuren veiligheidshesjes zijn er en wat betekenen ze?

Veiligheidshesjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met specifieke betekenissen: oranje voor spoorwegmedewerkers en bouwvakkers, geel voor leidinggevenden, en andere kleuren zoals groen en blauw voor onderscheid tussen groepen. Elke kleur helpt bij het identificeren van rollen en verantwoordelijkheden.

Zijn veiligheidshesjes verplicht in de EU?

In steeds meer EU landen is het verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben. Behalve in België, bijvoorbeeld ook in Frankrijk en Duitsland In Nederland is het nu nog niet verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben. Het dragen ervan is evenwel sterk aan te raden voor uw eigen veiligheid bij pech of ongevallen. In bepaalde beroepen en situaties, zoals werken langs de weg of op bouwplaatsen, zijn veiligheidshesjes vaak wel verplicht.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!